Стало відомо, що українські пивовари в січні поточного року скоротили виробництво на 11,7% в порівнянні з січнем минулого року – до 7,1 дав, що є історичним мінімумом України за останні 10 років. Про це повідомляє асоціація «Укрпиво».
У 2015 році пивовари зробили 194 млн 200 тис. дал напою, а в 2016 році виробництво склало 179 млн 800 тис дал, що менше на 7,4%.
Обсяги виробництва солоду в січні поточного року зменшилися на 9,7% – до 20,7 тис.тонн.
Згідно з повідомленням, в несезонний період – з листопада 2016 по січень 2017 – вітчизняні пивовари зробили 31 млн 700 тис дал пива проти 35 млн 500 тис. дал за аналогічний період минулих років.
«Тим самим, падіння виробництва пива в несезонний період склало ті ж 11,7%. Іншими словами, порівняння виробництва пива в період, коли на попит практично не впливає температурний фактор, дає можливість більш точно оцінити взаємозв’язок економічної складової і перспектив пивоварного бізнесу», – кажуть в асоціації.
Раніше наша редакція повідомляла, що експорт товарів України перевищив імпорт в 2016 році.